Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bin Selman ile Telefonda Görüştü: Gazze İçin "Ortak Hareket Etme" Vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail'in Filistin topraklarında işlediği insanlık suçlarına karşı uluslararası toplumun daha fazla baskı yapması gerektiğinin altını çizdi. Erdoğan, kalıcı bir ateşkes sağlanması ve İslam ülkelerinin ortak hareket etmesinin önemini vurguladı.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bin Selman ile Telefonda Görüştü Gazze İçin Ortak Hareket Etme Vurgusu
1 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, görüşmede İsrail'in Filistin topraklarında yürüttüğü soykırım, bölgesel ve küresel konuların ele alındığı belirtildi.

Orta hareket etme vurgusu 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede, İsrail'in başta Gazze olmak üzere Filistin topraklarında işlediği insanlık suçlarına karşı uluslararası toplumun İsrail'e yönelik baskılarını artırmasının önemine vurgu yaptığı kaydedilen açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail saldırılarının ve insan hakları ihlallerinin durdurulması, kalıcı ateşkesin sağlanması gerektiğini belirterek, bu konuda İslam ülkelerinin ortak hareket etmesinin ehemmiyetine değindi" denildi.