Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji ve Yapay Zeka Konulu G7 Liderler Zirvesi'ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'da düzenlenen G7 Liderler Zirvesi'nde Afrika, Akdeniz, Yapay Zekâ ve Enerji konulu oturuma katıldı. Erdoğan, zirve kapsamında çeşitli ikili görüşmeler gerçekleştirdi.
Anadolu Ajansı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji ve Yapay Zeka Konulu G7 Liderler Zirvesi'ne Katıldı
14 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere İtalya'nın Brindisi şehrine geldi. Özel uçak "CAN" ile Brindisi Havalimanı'na inen Erdoğan'ı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük ve Vatikan Büyükelçisi Ufuk Ulutaş karşıladı. Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir de İtalya'ya geldi.

Giorgia Meloni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi'nin düzenlendiği Borgo Egnezia'da temaslarına başladı. Zirveye gelişinde İtalya Başbakanı Giorgia Meloni tarafından karşılanan Erdoğan, Meloni ile tokalaştı ve basın mensuplarına poz verdi. Daha sonra Afrika ve Akdeniz, Yapay Zekâ ve Enerji konulu Yüksek Düzeyli Oturuma katılan Erdoğan, zirve kapsamında aile fotoğrafında yer aldı ve çeşitli ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Erdoğan, zirve sırasında kültürel etkinliklere katılacak ve gayriresmi akşam yemeğinde diğer liderlerle bir araya gelecek. Zirvede, enerji güvenliği ve yapay zekâ gibi kritik konuların yanı sıra, Afrika ve Akdeniz bölgelerindeki iş birliği ve gelişmeler ele alınacak.