Katar, Gazze'deki İnsani Yardım Çalışmalarına 100 Milyon Dolarlık Bütçe Ayırdı

Gazze'de ateşkesin sağlanabilmesi için büyük çaba gösteren Katar, Gazze'deki insani yardım çalışmaları için 100 milyon dolarlık ek bütçe ayırdı.
Katar, Gazze'deki İnsani Yardım Çalışmalarına 100 Milyon Dolarlık Bütçe Ayırdı
27 Eylül 2024

Katar Uluslararası İşbirliği Bakanı Lulwa Al Khater, UNRWA'yı (Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı) destekleyen kilit ortakların bir araya geldiği yeni bir toplantıda önemli bir kararı duyurdu. Lulwa Al Khater, UNRWA programları da dâhil olmak üzere Gazze'deki insani yardım müdahalesi için 100 milyon ABD doları tutarında ek Katar finansmanı sağlandığını açıkladı.

Katar Dışişleri Bakanlığı'nın resmi X (Twitter) hesabından yapılan paylaşımda şu bilgilere yer verildi:

"Lulwa Al Khater, UNRWA'yı Destekleyen Kilit Ortaklar Bakanlar Toplantısında, 'Önceki taahhüdümüzü, Katar devletinin müdahalesinin farklı alanlarını desteklemek için kullanılacak ek 100 milyon ABD doları tutarında bir meblağı duyurmak istiyorum. Bu alanlar arasında, İsrail hükümetinin örgüte karşı sistematik eylemleri nedeniyle Gazze'ye insani yardım ulaştırmada hayati bir rol oynayan UNRWA da yer alıyor. Uluslararası toplumun bu örgüte karşı ortak bir duruş sergilemesi gerekiyor."