Kuveyt ile Suudi Arabistan İş Birliğini Artırmak Amacıyla Anlaşmalar İmzaladı

Suudi Arabistan ve Kuveyt, ikili iş birliğini artırmaya yönelik gerçekleştirilen toplantıda 3 anlaşma ve mutabakat zaptı imzaladı. İki ülke, ekonomi, yatırım, güvenlik ve kalkınma gibi alanlarda iş birliğini geliştirme yollarını ele aldı.
AA
Kuveyt ile Suudi Arabistan İş Birliğini Artırmak Amacıyla Anlaşmalar İmzaladı
4 Haziran 2024

Suudi Arabistan ve Kuveyt arasında ikili iş birliğini artırmaya yönelik bir dizi anlaşma ve mutabakat zaptı imzalandığı belirtildi.

Kuveyt Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2. Suudi Arabistan-Kuveyt Koordinasyon Konseyi Toplantısı, Kuveyt'te, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile Abdullah Ali Abdullah el-Yahya'nın başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıda, iki ülkeyi birbirine bağlayan tüm iş birliği alanlarının özellikle ekonomi, yatırım, güvenlik ve kalkınma alanları ile bunları geliştirmenin yolları ele alındı.

3 anlaşma ve mutabakat zaptı imzalandı

Toplantının ardından iki ülke arasındaki iş birliğini artırmaya yönelik 3 anlaşma ve mutabakat zaptı imzalandı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığına göre taraflar toplantıda, iki ülke arasındaki derin ilişkileri ve bu ilişkileri geliştirmenin yollarını değerlendirdi.

Taraflar ayrıca, alt komite toplantılarında, her alanda iş birliğini artıracak ve iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirecek 50 girişimin onaylanmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Bin Ferhan, 2. Suudi Arabistan-Kuveyt Koordinasyon Konseyi Toplantısı için dün Kuveyt'e gitmişti.