Türkiye, 68,5 Milyar Dolarlık Tarımsal Hasılayla Avrupa'da Birinci Oldu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin 2023 yılında elde ettiği 68,5 milyar dolarlık tarımsal hasılayla Avrupa'nın zirvesine yerleştiğini ve dünyada ilk 10 ülke arasında bulunduğunu açıkladı. Türkiye, geçen yıla göre tarımsal hasılasını yüzde 16 artırarak büyük bir başarıya imza attı.
AA
Türkiye, 68,5 Milyar Dolarlık Tarımsal Hasılayla Avrupa'da Birinci Oldu
1 Temmuz 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin geçen yıl elde edilen 68,5 milyar dolarlık tarımsal hasılayla Avrupa'da birinci olduğunu, dünyada da ilk 10 ülke arasında yer aldığını bildirdi.

Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çiftçilerin Türkiye ekonomisine değer katmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Avrupa'da birinci oldu 

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Dünya Bankasının verilerini aktaran Yumaklı, "Türkiye, 2023 yılında elde edilen 68,5 milyar dolarlık tarımsal hasıla ile Avrupa'da birinci, dünyada ise ilk 10 ülke arasında yer aldı. Bu başarıda emeği geçen tüm sektör paydaşlarımızı gönülden kutluyorum" ifadesini kullandı.

Söz konusu paylaşımda, Türkiye'nin 2023'te bir önceki yıla göre yüzde 16'lık tarımsal hasıla artışı elde ettiği bilgisine de yer verildi.


 

Popüler Haberler
Türkiye’nin Suriye Politikası Güvenli Bölgenin Geleceği

Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin kontrolündeki bölgede meydana gelen olayların perde arkasını araştırmacı Ömer Özkizilcik, Fokus+ için kaleme aldı.

Esed’in Danışmanından Ölüm Haberi Bekleniyor

Şam-Yafur Otoyolu'nda meydana gelen kazada Luna Şibil'in aracına zırhlı bir araç çarptı ve aracı yolun ortasına doğru itti. Kritik durumdaki Şibil, Şam'daki Eş Şami Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından ise İran Devrim Muhafızları…