Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic'ten İsrail'in UNIFIL Saldırılarına Sert Tepki

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, İsrail ordusunun Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) hedeflerine yönelik saldırılarını kınayarak, bu eylemlerin uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve barışa zarar verdiğini vurguladı.
AA
Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic'ten İsrail'in UNIFIL Saldırılarına Sert Tepki
15 October 2024

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'nü (UNIFIL) hedef alan saldırılarını kınadı.

Milanovic, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail ordusunun uluslararası hukuku çiğneyen ve bölgede barış ve güvenliği sağlayan UNIFIL'e yönelik saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bu saldırıların hiçbir gerekçesi olamaz." ifadelerini kullandı.

BM kurumlarının asla hedef haline gelmemesi gerektiğine işaret eden Milanovic, İsrail'in, UNIFIL'in bölgedeki katkılarına engel olduğunu belirtti.

Milanovic, UNIFIL'de Hırvatistan ordusu mensubu bir kişinin de görev aldığını ve oradaki süresinin dolması nedeniyle Hırvatistan'a dönüşü için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

İsrail, UNIFIL'i hedef aldı

UNIFIL, 10 Ekim'de, İsrail ordusunun, bir gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askerinin yaralandığını duyurmuştu.

İsrail ordusu, 13 Ekim'de Lübnan'ın güneyindeki UNIFIL tesislerine baskın düzenleyerek, tesisin kapılarını tanklarla tahrip etmişti.