İtalya ve Irak'tan Orta Doğu'da Barış İçin Ortak Çaba

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ve Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Orta Doğu'daki gerginliğin önlenmesi için işbirliği taahhüdünde bulundu. İki ülke, Gazze'de ateşkes sağlanması ve bölgedeki barışın korunması için birlikte hareket edecek.
AA
İtalya ve Irak'tan Orta Doğu'da Barış İçin Ortak Çaba
6 Ağustos 2024

İtalya ve Irak, Orta Doğu'da bölgesel gerginliğin önlenmesi için her türlü çabayı göstereceklerine dair taahhütlerini yineledi.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ve İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani yaptıkları telefon görüşmesinde, Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Irak Dışişleri Bakanlığından açıklama 

Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, iki bakanın da Orta Doğu'da artan gerginlikten derin endişe duyduğu aktarılarak, "İtalya ve Irak, bölgesel gerginliğin önlenmesi için her türlü çabayı göstereceklerine dair taahhütlerini yineliyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, iki bakanın da konuya ilişkin yakın görüşmeye devam edeceği kaydedildi.

Tajani de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İtalya hükümetinin bölgedeki gerginliğin önlenmesine yönelik çaba gösterdiğini vurgulayarak, "Irak'taki istikrar bölgedeki güvenlik açısından hayati önem taşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Gazze'de ateşkes için Irak ile işbirliği yapmak istediklerini belirten Tajani, Orta Doğu'da barışın sağlanmasına önem verdiklerini bildirdi.