Katar Hava Yolları'ndan Virgin Australia Hamlesi!

Katar Hava Yolları, Avustralya merkezli hava yolu firması Virgin Australia'nın yüzde 25 oranında hissesini satın almaya hazırlanıyor.
Katar Hava Yolları, Virgin Australia'yı Satın Alacak
1 October 2024

Qatar Airways (Katar Hava Yolları), Virgin Australia'nın yüzde 25 hissesini satın almayı planlıyor. Bu satışla birlikte, Virgin Australia firmasının 2025 ortasına kadar Sidney, Melbourne, Brisbane ve Perth’ten Katar'ın başkenti Doha'ya seferler başlatması bekleniyor. 

Virgin Australia CEO'su Jayne Hrdlicka, anlaşmayla havayolunun stratejisindeki "eksik parçanın" tamamladığını belirtti. İki firma tarafından yapılan ortak açıklamada, şirketler arasında daha derin bir stratejik ilişkinin sağlandığı, bunun Avustralya havacılığında rekabeti artıracağı ve tüketicilerin daha uygun fiyat karşılığında daha fazla seçeneğe erişebileceğine vurgu yapıldı. 

Katar Hava Yolları uçak kiralayacak

Virgin Australia, yerel havacılık sektöründeki büyük krizin ardından milyarlarca dolarlık borca girdi ve daha sonra ABD merkezli özel sermaye grubu Bain Capital'e satıldı. 

Qatar Airways ile yapılan anlaşma kapsamında ise, uçuşların Katarlı firmadan Virgin’e ıslak kiralama ile verilecek olan B777’lerle yapılması planlanıyor.