Pakistan'da Terör Saldırısı: Çok Sayıda Asker Hayatını Kaybetti

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde iki ayrı noktada askerler teröristlerle çatıştı. 10 asker hayatını kaybederken, 13 terörist güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.
AA
Pakistan'da Terör Saldırısı Çok Sayıda Asker Hayatını Kaybetti
16 Temmuz 2024

Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Biriminden (ISPR) yapılan açıklamada, 10 kişilik terörist grubunun Bannu bölgesinde bir askeri yerleşkeye saldırdığı bildirildi. Açıklamada, çatışma çıktığı ve teröristlerin yerleşkeye patlayıcı yüklü araçla intihar saldırısı düzenlediği belirtildi.

İlk saldırıda yerleşkenin duvarının yıkıldığı ve 8 askerin yaşamını yitirdiği aktarılan açıklamada, yürütülen operasyon neticesinde 10 teröristin de güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Açıklamada, saldırının Pakistan Talibanına (TTP) bağlı "Hafız Gül Bahadır" grubu tarafından yapıldığı belirtilerek "Pakistan Silahlı Kuvvetleri anavatanı ve halkını bu terör tehdidine karşı savunmaya devam edecek ve Afganistan'dan kaynaklanan bu tehditlere karşı uygun görülen tüm gerekli tedbirleri alacaktır." ifadesine yer verildi.

İkinci saldırıda 5 sivil ve 2 asker hayatını kaybetti 

ISPR'den yapılan yeni bir açıklamada, aynı eyaletteki Dera İsmail Han bölgesindeki bir sağlık merkezine bir terörist grubunun saldırdığı belirtildi. Açıklamada, saldırı sonucu 2'si sağlık merkezi çalışanı 5 sivilin hayatını kaybettiği, ayrıca olay yerine gelen güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada da 2 askerin öldüğü aktarıldı. Çatışmada 3 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

10 Temmuz'da da çatışma çıkmıştı

Hayber Pahtunhva eyaletinde 10 Temmuz'da teröristlerle çıkan çatışmada ise 2 asker ve 2 polis hayatını kaybetmiş, 3 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Pakistan'da bu yıl özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde saldırılar arttı.

İslamabad, saldırıların Afganistan'da konuşlu Pakistan Talibanı (TTP) tarafından planlandığını ve yönetildiğini savunurken Afganistan bu iddiaları reddediyor.