Rusya'dan BRICS Devletlerine 16 Milyar Dolarlık Tarım İhracatı Beklentisi

BRICS üyesi devletler arasında bulunan Rusya, bu yıl üye ülkelere 16 milyar dolarlık tarım ihracatı yapmayı hedefliyor. Oksana Lut'un açıklamasına göre bu yıl Rusya'nın BRICS ülkelerine, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 6 daha fazla tarım ihracatı yapması bekleniyor.
AA
Rusya'dan BRICS Devletlerine 16 Milyar Dolarlık Tarım İhracatı Beklentisi
28 Haziran 2024

Rusya Tarım Bakanı Oksana Lut, Rusya’nın BRICS ülkelerine tarım ürünleri ihracatının bu yıl geçen yıla kıyasla yüzde 6 artarak 16 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi. Lut, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, BRICS ülkelerinin Rusya’nın tarım ihracatında öncelikli pazarlar arasında yer aldığını söyledi.

2024 beklentisi 16 milyar dolar

Rusya’nın BRICS’e geçen yıl yaklaşık 15 milyar dolar değerinde tarım ürünü ihraç ettiğini vurgulayan Lut, söz konusu rakamın 2022’ye kıyasla yüzde 18 arttığını kaydetti.

Bu yıl da BRICS’e tarım ihracatını artırdıklarını ifade eden Lut, "Mevcut eğilim göz önünde bulundurulduğunda, BRICS ülkelerine tarım ürünleri ihracatımızın bu yıl geçen yıla kıyasla yüzde 6 artarak 16 milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz." dedi.

Lut, yıl başından bu yana BRICS’e tarım ürünleri ihracatının 7 milyar doların üzerine çıktığını sözlerine ekledi.