TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Heyeti, Heniyye'nin Cenaze Töreni İçin Katar'da

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki heyet, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin cenaze törenine katılmak üzere Katar'ın başkenti Doha'ya geldi.
Anadolu Ajansı
TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Heyeti, Heniyye'nin Cenaze Töreni İçin Katar'da
2 Ağustos 2024

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile milletvekillerini, Doha Eski Havalimanında Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu ve diğer ilgililer karşıladı.

Cuma namazını müteakip Doha'daki İmam Muhammed bin Abdulvahhab Camisi'nde İsmail Heniyye için cenaze töreni düzenlenecek.

İslam coğrafyasından çok sayıda yetkilinin katılacağı cenaze töreninin ardından Heniyye'nin naaşı Doha'da toprağa verilecek.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Heyeti, Heniyye'nin Cenaze Töreni İçin Katar'da

Heniyye'nin Cenaze Töreninde İranlılardan İsrail'e Sert Tepki

İran'da resmi misafir olarak bulunduğu konutunda suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için başkent Tahran'da düzenlenen cenaze törenine katılan İranlılar, İsrail’e tepki gösterdi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan için 30 Temmuz'da Mecliste düzenlenen yemin törenine katıldıktan sonra Tahran'da bulunduğu konutunda suikasta uğrayan Hamas lideri Heniyye için başkent Tahran'da düzenlenen cenaze törenine büyük bir kalabalık katıldı.

İranlılar, İsrail karşıtı sloganlar attı ve Hamas lideri Heniyye'yi dualar ve mersiyelerle uğurladı.

AA muhabiri, Tahran Üniversitesi yerleşkesinde başlayan daha sonra İnkılap Meydanı, Azadi Caddesi ve Nevab Meydanı'nda büyük bir kalabalığın eşliğinde devam eden törene katılanlara mikrofon uzattı.

Öğretmen Mehdiye Muhammedi, Hamas lideri Heniyye'ye suikasta ilişkin İsrail ile birlikte ABD'yi de suçlayarak, "İsmail Heniyye gibi onlara karşı çıkan her önemli şahsiyeti, terör ve suikastlarla hedef alıyorlar" dedi.

Hamas liderine suikasta tepkisini göstermek için törene katıldığını belirten Muhammedi, halkın da Heniyye'yi uğurlamak için düzenlenen törene büyük katılım gösterdiğini söyledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Heyeti, Heniyye'nin Cenaze Töreni İçin Katar'da

İranlı öğretmen, ülkesinin muhtemel tepkisine ilişkin ise "Devrim Muhafızları Ordusu onlara inşallah kesin bir karşılık verecektir" ifadelerini kullandı.

Esnaf olduğunu söyleyen Mustafa Tevekkul de "Bu saldırı Siyonist rejim tarafından gerçekleştirildi. Rehberimizin de (İran lideri Ayetullah Ali Hamaney) dediği gibi biz bu intikamın Siyonist rejim liderlerine suikast şeklinde gerçekleştirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Resul Hoyniha da İsrail'in Heniyye'yi hedef alan saldırısını lanetlediklerini belirterek, "Heniyye bizim misafirimizdi ve bizim için çok değerliydi. Rehber'in dediği gibi misafirimizin intikamını almak bizim vazifemizdir. İnşallah bu intikamı çok yakında kesinlikle alacağız" dedi.

Öğrenci Atefe Muhammedhani ise saldırıyla ilgili suçlanan İsrail'i bir devlet değil "terörist yapı" olarak kabul ettiklerini söyledi.

Muhammedhani, "Siyonist rejimin çehresi daha çok nefret edilir hale gelecek ve dünya halkları bu rejimin ortadan kaldırılması tek ses ve yek vücut olacak" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Heniyye'ye düzenlediği suikastın İsrail'e karşı nefreti daha da artıracağını savunan Muhammedhani, İran'ın askeri yetkililerine güvendiğini ve en uygun zamanda İsrail'e güçlü bir karşılık verilmesini beklediğini dile getirdi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Cenazesi Katar'da Defnedildi

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Cenazesi Katar'da Defnedildi

İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Katar’ın başkenti Doha’da cenaze töreni düzenlendi.

Dün akşam saatlerinde Tahran’dan Katar’a getirilen Heniyye’in cenazesi, hastane morgundan alınarak İmam Muhammed bin Abdulvahhab Camisi'ne getirildi. Burada cuma namazını müteakip, Heniyye için cenaze töreni düzenlendi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin el-Karadaği'nin kıldırdığı cenaze namazına Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, siyasi partilerden temsilciler ve milletvekilleri de katıldı.

Çok sayıda yetkilinin katıldığı cenaze töreninde Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin el-Karadaği birer konuşma yaptı.

Törenin ardından İsrail karşıtı sloganlar, dualar ve tekbirlerle uğurlanan Heniyye'nin naaşı, Doha’nın 15 kilometre kuzeyindeki Lusail kentinde bulunan mezarlığa defnedildi.

Defin işleminin ardından Kurtulmuş ve Yılmaz, İsmail Heniyye'nin oğlu Abdusselam Heniyye ve torunlarına taziyelerini iletti.

Kurtulmuş, burada Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Meşal ile görüşerek taziyelerini iletti.